Symbiotika: Probiotika och prebiotika för optimal maghälsa
Vad är symbiotika?
Living Nutrition Your Flora® Symbiotic är ett kosttillskott för maghälsa som kombinerar probiotika, prebiotika, enzymer och postbiotika för att ge snabb lindring till mag-tarmkanalen. Symbiotika representerar nästa generation av probiotika och framställs genom fermentering av noggrant utvalda medicinala örter.
✔️ Återställer balansen i din tarmflora
✔️ Minskar magbesvär
✔️ Normalisera matsmältningen och näringsupptaget
✔️ Främjar immunförsvaret och psykisk hälsa
Komplett näring för mage och tarm
Symbiotika består av viktiga näringsämnen som behövs för att lugna magen, bryta ned maten effektivt och upprätthålla hälsosamma tarmväggar.
100+ stammar av överlevande bakterier
Symbiotika innehåller en mängd olika probiotiska bakterier som liknar de i människans mikrobiom. Dessa levereras med en stödjande miljö, vilket ger cirka 80% överlevnad efter två veckor i tarmen.
produkter mot olika magbesvär
Symbiotika är utformad för att behandla olika magproblem, inklusive IBS, dysbios, uppblåsthet, förstoppning, läckande tarm och barns tarmhälsa.
Därför räcker det inte med probiotika
Många lider av återkommande magbesvär som starkt påverkar livskvaliteten. Läkare rekommenderar ofta probiotiska tillskott i sådana fall, men dessa är inte alltid effektiva.
Tidigare ansågs det att en svag tarmflora lätt kunde återställas med probiotika, vanligtvis innehållande cirka tio isolerade stammar av mjölksyrabakterier i höga doser. Efter de senaste 20 årens forskning förstår vi nu att:
- Tarmen är hem för över 1000 bakteriestammar, och deras mångfald är avgörande för maghälsa.
- Bakterierna behöver en näringsrik och stödjande miljö för att nå och etablera sig i tarmen.
- Stora doser laktobakterier kan potentiellt eliminera andra viktiga naturliga stammar för hälsan.
- Det är inte bara tarmbakterierna utan även deras biprodukter (postbiotika) och enzymer som bidrar till en god maghälsa.
Visste du att…
Har du någonsin undrat varför probiotika kommer som ett vitt pulver? Probiotika består faktiskt till största delen av socker.
För att stabilisera bakterier måste de bindas till ett inert ämne – vanligtvis maltodextrin. Eftersom detta socker är en integrerad del av tillverkningsprocessen behöver det inte deklareras på etiketten, och det kan utgöra så mycket som 60 % av vikten av en probiotika.
mage och tarm är holistiska
Varje tarmflora utgör ett unikt och dynamiskt ekosystem. Alla delar av matsmältningssystemet är naturligt kopplade, där varje komponent påverkar den andra: tarmens miljö (tarmslemhinnan), pH-värdet, matsmältningsflödet, stimuleringen av hormoner och neurotransmittorer, med mera.
I stället för att bara tillföra stora doser av några få bakteriestammar kan vi främja den biologiska mångfalden inom oss och ge näring till tarmen med probiotika och prebiotika för optimal maghälsa.
Precis som en bonde inte skulle försöka odla grödor utan först att ge näring till jorden, bör vi också bygga upp vår tarmhälsa på ett liknande sätt.
fermentering skapar tarmhälsa
Hur lyckades våra förfäder upprätthålla en sund mikroflora innan probiotika uppfann? Svaret ligger i fermenterad mat.
Genom årtusenden har varje kultur över hela världen konsumerat fermenterade livsmedel som utgjorde upp till 30% av deras diet.
Fermenterad mat innehåller ett komplett ekosystem av näringsämnen som stöder goda bakterier, skyddar dem och möjliggör deras kolonisering av matsmältningskanalen.
Även om fermenterad mat är näringsrik räcker mängden bakterier och näringsämnen oftast inte för att ge en terapeutisk effekt på en störd tarmflora.
Graham Botfield från Living Nutrition har forskat om tarmhälsa i flera år och utvecklat en terapeutisk kefir-kombucha-fermentering som ligger till grund för symbiotika.
Your Flora® Symbiotika
Symbiotika erbjuder en heltäckande lösning för maghälsa genom kombinationen av probiotika, prebiotika och andra näringsrika ämnen. Den tillverkas genom kefir-kombucha-fermentering av näringsrika växter och ekologiska sojabönor – den perfekta grunden för att odla en mångfald av goda bakterier.
Så här fungerar symbiotika:
- Genom den unika kefir-kombucha fermenteringsmetoden skapas mer än 100 stammar av goda bakterier, inklusive mjölksyrebakterier.
- Prebiotiska fibrer ger näring för de goda bakterierna så att de överlever och effektivt etablerar sig i tarmen.
- Enzymer underlättar matsmältningen genom att bryta ned maten och främja upptaget av näringsämnen, vilket minskar obehag vid matsmältningen.
- Dessutom stärker postbiotika, såsom kortkedjiga fettsyror, tarmbarriären och minskar inflammation i tarmväggarna, vilket ofta lindrar olika magbesvär.
Your Flora® Family – för hela familjens tarmhälsa, passar barn från 3 år
Your Flora® Regenesis – för en rubbad tarmflora efter en antibiotikakur, vid dysbios
Your Flora® Tranquil – vid uppblåst, gasig mage
Your Flora® Terrain – vid läckande tarm, halsbränna, sura uppstöttningar, slemskyddande
Your Flora® Gold Spice – vid förstoppning, långsam matsmältning
Your Flora® Sensitive – vid IBS, känslig och orolig mage, kramper
Visste du att…
Under gynnsamma förhållanden kan bakterier dela sig var 15-20
minut. Annars, under ogynnsamma förhållanden, är det troligt att de antingen övervintrar eller dör.
En bakterie i en stödjande miljö kan multipliceras till 64 miljarder bakterier på 12 timmar.
Men 100 miljarder bakterier i en giftig miljö kan minska till 0 på bara 1 timme.
Omdömen om symbiotika
”Jag har använt Your Flora® Gold Spice under drygt en månad med fantastiskt bra resultat. Min tarm fungerar igen efter ungefär drygt fyrtio år av problem med förstoppning… Det är en härlig känsla av lättnad i tarmområdet för att inte tala om befrielsen av att tarmen tömmer sig med lätthet varje morgon. ” – Vivian G.
”Har tagit Living Nutrition Your Flora Gold Spice vid förstoppning i 14 dagar. Märker att magen inte är lika hård som tidigare. Mycket nöjd än så länge då jag haft en besvärlig tarm i många år.” – Katarina
Symbiotika vs probiotika
SYMBIOTIKA | PROBIOTIKA |
Kommer från naturligt fermenterade växter | Kemiskt framtagna i laboratorium |
100+ icke-konkurrerande bakteriestammar | Ungefär 7-9 stammar av laktobakterier |
Bunden till nyttiga enzymer och peptider | Bunden till maltodextrin |
Kommer tillsammans med en ”moder” av superfood | Har ingen ”moder” |
Boostad med ett fullspektrum av näringsämnen | Saknar vanligtvis näringsrika ingredienser |
Rik på prebiotika från naturliga livsmedel | Tillsatta fibrer |
Levande bakterier som är redo att kolonisera | Bakterier som är utsatta och överlever inte alltid i tarmen |
Varför använder vi fermenterade sojabönor i Your Flora symbiotika?
Grodda sojabönor är rika på aminosyror och polyfenoler som, när de fermenteras, producerar ämnen som stödjer matsmältningen, vävnadsläkning och skapar en optimal miljö för en frisk tarmflora.
Studier har visat att fermenterad soja är en utmärkt näringskälla för att stödja tarmens ekosystem. Enligt en studie publicerad i World Journal of Gastroenterology (2005) förbättrade intag av fermenterad sojamjölk signifikant tarmens ekosystem.
Fermentering av soja tar också bort antinäringsämnen som fytinsyra och omvandlar potentiella allergener till peptider och aminosyror. Detta gör sojan mer lättupptaglig och säkrare för personer med sojaintolerans.
Genom kefir-kombucha-fermentering av ekologiskt grodda sojabönor kan vi skapa symbiotika: ett kosttillskott med över 100 stammar av goda bakterier som effektivt kan bygga upp och återställa tarmfloran.
Grodda sojabönor innehåller aminosyror och polyfenoler som – när de fermenteras – producerar ämnen för att stödja matsmältningen, vävnadsläkning och skapa den optimala miljön för en frisk tarmflora.
Visste du att..
Asiatiska kulturer som konsumerar fermenterad soja, inklusive miso, tempeh och natto, såsom Okinawans i Japan, har den hälsosammaste och mest mångsidiga tarmfloran i världen.
”Jag har divertikulit och mitt tillstånd försämrades i november. Min bror besökte vår lokala hälsobutik och fick en rekommendation om Your Flora Regenesis. Jag började med det direkt och smärtan i magen slutade genast. Nu när jag får känsla av obehag tar jag min Regenesis.” – Linda