Om living nutrition 

Vår mission

Vi framställer fermenterade, lättupptagliga och ekologiska kosttillskott som är skonsamma för känslig mage och ger maximal effekt från näringsrika medicinalväxter och svampar.

 

Vår filosofi

Living Nutritions filosofi är att erbjuda högkvalitativa hälsoprodukter tillverkade för hand i små partier som består av 100% ekologiskt, bioaktivt innehåll. Varje kapsel innehåller ekologiska medicinalörter och svampar som har fermenterats och långsamt frystorkats för att bevara unika näringsämnen, vilket ger en högre koncentration av biokemiska ämnen samt skonsamt för känslig mage. Våra kosttillskott är helt veganska, glutenfria och laktosfria, samt fria från tillsatser, konserveringsmedel och fyllningsmedel. 

Living Nutrition grundades 2014 av näringsterapeuten Graham Botfield. Alla ingredienser är ekologiskt certifierade av Soil Association, och forskningen och produktionen sker i Storbritannien.

varför fermenterat kosttillskott? 

Efter flera års forskning har vi utvecklat en effektiv fermenteringsteknik för att maximera hälsoeffekterna av medicinska växter och svampar.

Hemligheten ligger i den unika kefir-kombucha-fermenteringsprocessen, som ökar upptaget av värdefulla ämnen i växterna som annars inte är tillgängliga.

Denna metod skapar en förbättrad näringsprofil med fullspektruminnehåll såsom antioxidanter, biotika, peptider och enzymer. Våra fermenterade kosttillskott med ekologiska medicinalväxter är lättupptagliga och skonsamma för känslig mage.

fermenterat kosttillskott av adaptogena örter och svampar

Det handlar alltså inte om mängden medicinalörter och svampar man konsumerar, utan om att säkerställa att kroppen verkligen tar upp de hälsofrämjande fytonäringsämnena och därmed kan dra nytta av deras fördelar.

Vår fermentering

Forskare på Living Nutrition strävar efter en djupgående fermentering som skapar flera arter av nyttiga mikrober och genererar rikligt med näring. För att uppnå detta har vi använt kefir, en typ av odlad mjölk, och kombucha, ett fermenterat te. Dessa två unika livsmedel, resultatet av tusentals års jäskonst, har valts för deras förmåga att fullända fermenteringsprocessen.

Kombucha

Kombucha är en sursöt, kolsyrad dryck gjord av fermenterat svart eller grönt te. Den tillverkas med en grundläggande uppsättning ingredienser, inklusive jäst, socker och te. Under fermenteringen utvecklas en stor mångfald av bakterier, syror och en liten mängd alkohol.

kombucha fermentering
kefir fermentering

Kefir

Kefir är en fermenterad mjölkdryck som tillverkas genom att ”korn” introduceras i mjölken. Dessa korn utgörs av symbiotiska kolonier av bakterier och jäst. Genom att bryta ner sockerarterna, främst laktos, i mjölken, skapar kornen en levande dryck som är rik på antioxidanter och probiotika.

Living Nutrition förenar uråldriga recept med modern mikrobiologi!

Vi tar hälsofrämjande medicinala örter och fermenterar dem med vår unika kefir-kombucha-metod, vilket bevarar alla värdefulla föreningar i växterna på ett holistiskt sätt. Samtidigt blir de ekologiska medicinalväxterna och deras näringsämnen mer lättupptagliga (bioaktiva) och skonsamma för känslig mage.

Djup fermentering genererar en mängd nya näringsämnen såsom enzymer, peptider, kortkedjade fettsyror, koloniseringsfaktorer, signalmolekyler och mer.

Symbiotika – en ny generation av probiotika

Under de senaste åren har vår förståelse för tarmhälsa och mikrobiota utvecklats enormt. Allt fler studier pekar på att vi behöver betrakta tarmen som ett komplext och unikt ekosystem.

Genom fermentering har Living Nutrition skapat en banbrytande generation av probiotika, kallad symbiotika. Till skillnad från andra probiotiska produkter på marknaden är Your Flora® Symbiotic en holistisk produkt.

Symbiotika innehåller:

  • En mångfald av levande bakteriekulturer.
  • Prebiotika (fibrer som är föda för bakterier).
  • Postbiotika (näringsämnen som bildas under fermentering: enzymer, kortkedjade fettsyror, peptider och aminosyror).

Alla ämnen skapas naturligt, lever i symbios som ett ekosystem och anpassar sig efter just din unika tarmflora.

Symbiotika stödjer vid olika magbesvär såsom förstoppning, halsbränna, orolig, gasig och känslig mage, läckande tarm och dysbios.

    Våra principer

    Vitalitet genom naturen

    Vi använder endast 100% naturliga ingredienser och processer. Vår inspiration hämtas från naturen, vilket ger oss en djupare förståelse för principerna om vitalitet och balans.

    Utan kompromisser

    Vi tillverkar våra produkter med omsorg och strävar ständigt efter perfektion. Vi kompromissar aldrig med våra värderingar.

    Vetenskapligt grundad

    I vårt toppmoderna forskningscenter i Dunsford Park, Surrey, bedriver vi kontinuerligt nya studier om fermentering.

    Utbilda och inspirera

    Vårt mål är att öka kunskaper om fördelarna med fermentering. Vi strävar efter att sprida kunskap och agera som en utbildningsplattform för att inspirera andra.