Vanliga frågor om våra fermenterade produkter 

 

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna om fermentering och våra fermenterade produkter för mage och hälsa.

 

.

Vad är fermentering?

Fermentering eller jäsning är naturens sätt att omvandla vanlig mat till näringsrika källor. Det är en process där föreningar som socker och stärkelse bryts ned av nyttiga mikroorganismer (bakterier eller jästsvampar) till alkohol eller syror. Mikroberna omvandlar näringsämnena till mycket aktiva och lättupptagliga former, samtidigt som de genererar en mängd ytterligare näringsämnen som stödjer vår holistiska hälsa.

Varför fermenterar ni era produkter?

Genom fermentering ökar näringsnivåerna hos hälsosamma växter och svampar samtidigt som samtliga nyttiga ämnen bevaras, till skillnad från isolering och extraktion av aktiva ämnan, vilket är vanligt vid produktion av växtextrakt eller probiotika.

Jäsningen möjliggör bevarandet av växtens naturliga synergier av näringsämnen, aktiverar aktiva ämnen och gör dem biotillgängliga för vår kropp. Det resulterar också i en helt ny uppsättning näringsämnen som är viktiga för vår hälsa, inklusive signalämnen, aminosyror, fettsyror och enzymer.

Hur tillverkar ni era produkter?

På Living Nutrition använder vi en unik kefir-kombucha-fermenteringsmetod för att framställa våra fermenterade produkter.

För Your Flora Symbiotics börjar vi med en bas av grodda ekologiska icke-GMO sojabönor. Därefter introducerar vi dem i vår kefir-kombucha-kultur för en förlängd 30-dagars jäsning, vilket resulterar i fermenterade produkter med hög biotillgänglighet.

När det gäller våra adaptogen-tillskott väljer vi ekologiska växter och svampar som ashwagandha, gurkmeja eller reishi och fermenterar dem med vår kefir-kombucha-kultur. Vi utför denna jäsning för hand i små omgångar i ungefär 30 dagar tills blandningen blir en levande sammansättnng av aktiverade näringsämnen såsom enzymer, peptider och probiotika. På detta sätt blir de aktiva föreningarna i adaptogenerna mycket biotillgängliga för människokroppen, vilket har många bevisade hälsofördelar.

När jäsningen är klar genomgår produkterna en skonsam och långsam frystorkningsprocess för att fånga upp hela utbudet av föreningar så att de kan bevaras intakta, precis som naturen har tänkt sig.

Vi använder aldrig aldrig värme eller tryck och tillsätter inga fyllmedel, bindemedel eller tillsatser. Alla våra fermenterade produkter för mage och hälsa är ekologiskt certifierade, veganvänliga och glutenfria.

 

Vad är adaptogener?

Adaptogener är unika växter och svampar som hjälper kroppen att motstå stress, vare sig den är fysiskt, kemiskt eller biologiskt. Dessa växter har en lång historia inom traditionell kinesisk och ayurvedisk medicin och har blivit alltmer populära för att återställa balansen i våra liv.

Forskning visar att adaptogener kan bekämpa trötthet, förbättra både fysisk och mental prestation och hjälpa oss att möta livets utmaningar med mer motståndskraft.

Adaptogener anpassar sin funktion efter kroppens behov och kan ha både stimulerande och lugnande effekter. Därför bör adaptogener inte extraheras eller användas i isolerad form, eftersom deras anpassningsförmåga då går förlorad. Vår fermenteringsprocess använder hela växten och skapar en överlägsen form, fylld med vitalitet och bibehållen synergi. Du kan köpa dem ivår nätbutik Cosmetic Treasures.

 

Är era produkter veganska?

Ja, hela sortimentet av våra fermenterade produkter är veganvänligt.

 

Hur många kapslar borde jag ta?

Rekommenderad dos beror på produkten och dess användning. För våra örter, svampar och symbiotika rekommenderas 1-3 kapslar per dag för vuxna. Två kapslar dagligen är optimalt, men börja med en kapsel om du är känslig för nya livsmedel.

Varför använder ni inte svartpeppar eller piperin i eran ekologiska fermenterade gurkmeja?

Vår ekologiska fermenterade gurkmeja är högst biotillgänglig och förstärkt genom vår unika fermenteringsprocess. Till skillnad från piperin, som kan irritera och skada tarmslemhinnan, är vårt gurkmejatillskott skonsamt mot magen.

Kan jag öppna kapslarna?

Ja, du kan öppna kapslarna och använda innehållet i din smoothie eller yoghurt för att dra nytta av fördelarna med våra fermenterade produkter.

Behöver kosttillskottet förvaras i kylskåp?

Nej, du kan förvara dem i ett torrt skåp, men det går också bra att ha dem i kylskåpet om du föredrar det!

Var hittar jag era fermenterade produkter för mage och hälsa?

Våra produkter kan köpas i detaljhandeln, på nätet och i vår nätbutik Cosmetic Treasures.

Frågor om symbiotika

Kan jag använda Living Nutritions symbiotika även om jag är osäker på vilka magproblem jag har?

Symbiotika är inte ett läkemedel utan ett ekologiskt kosttillskott. Produkten innehåller inga starka ämnen som kan störa kroppens balans, förutsatt att du inte är överkänslig mot dess ingredienser såsom örter, växter eller soja. Om du upplever symtom som kramper, magont, förstoppning, diarré, uppsvälldhet eller halsbränna, kan du välja ett av våra sex symbiotiska tillskott anpassade efter dina besvär för att få stöd.

Vilka ingredienser innehåller symbiotika?

Symbiotika innehåller balanserad bakteriekultur, fermenterade välgörande växter samt fermenterade grodda sojabönor. Alla ingredienser är ekologiskt framställda för att säkerställa hög kvalitet och effektivitet i våra fermenterade produkter för mage och hälsa.

Innehåller symbiotika laktos, mjölk, gluten eller animaliska produkter?

Symbiotika är fritt från både gluten och laktos, och är lämplig för veganer eftersom det enbart innehåller växtbaserade ingredienser. För att skapa symbiotikan använder vi kefir-kombucha-fermentering där endast bakteriekulturen från kefir används.

Symbiotika är fri från både gluten och laktos och lämplig för veganer eftersom produkten enbart innehåller växtbaserade ingredienser. För att skapa symbiotikan använder vi en kefir-kombucha-fermentering där endast bakteriekulturen från kefir används.

Är det möjligt att kombinera olika symbiotiska produkter? Är det säkert att ta symbiotika parallellt med mediciner?

Absolut! Produkterna i Your Flora-serien påverkar inte varandra eller olika mediciner negativt. Dock rekommenderar vi alltid att du rådgör med din läkare för att säkerställa att det är säkert för dig.

Hur förvaras symbiotika?

Symbiotika kan förvaras både i kylskåp och vid rumstemperatur.

Kan jag öppna kapslarna och blanda dem i mat?

Absolut, du kan öppna kapslarna och blanda innehållet i smoothies eller yoghurt. De kan även användas för att göra hemlagat kombucha-te.

Värt att notera är att vissa produkter, som till exempel Regenesis, kan ha en kraftig smak. Om du föredrar att blanda symbiotika i mat, rekommenderar vi Your Flora Family, som har en mildare och sötare smak.

Varför använder ni soja? Är det inte farligt?

Under de senaste åren har forskning indikerat potentiella hälsorisker med ojästa sojaprodukter på grund av dess innehåll av isoflavoner (växthormoner), som kan hämma produktionen av sköldkörtelhormon. Dessutom finns fytinsyra och enzymhämmare som kan potentiellt påverka matsmältningssystemet och störa nedbrytningen och absorptionen av näringsämnen.

Vår process börjar med grodda sojabönor innan fermenteringen påbörjas, vilket inleder en försmältningsprocess. Detta bryter ned stärkelsen och gör näringsämnena mer biotillgängliga.

Fermenteringsprocessen i sig är naturens sätt att omvandla soja till en säker och näringsrik mat. Den bryter ned enzymhämmare, genererar fytas för att bryta ned fytinsyra och minskar sojans goitrogena (sköldkörtelhämmande) egenskaper.

Om du lider av sojaallergi rekommenderar vi att du avstår från att använda produkterna från vårt Your Flora Symbiotics-sortiment. Våra ekologiska fermenterade örter och medicinalsvampar är sojafria och kan vara ett bättre alternativ för dig.